Първи впечатления от Google Pixel 5

Google Pixel 5

Първи впечатления от Google Pixel 5

Скоро след представянето на Google Pixel 4a 5G на преден план излиза първият смартфон от 5-та серия – Google Pixel 5. Ще направим кратък обзор на смартфона и какво ново предлага той.

Освен смартфона, в кутията откриваме 18W зарядно, кабел за зареждане, преходник, инструкции за ползване. Зарядното е по-слабо в сравнение дори с бюджетни конкуренти като OnePlus Nord (25-30W)

Корпусът на смартфона е от алуминий, обвит в тънък слой пластмаса, която е доста приятна на допир. Точно обвивката позволява скриването на антената за безжично зареждане, което прави Pixel 5 първият смартфон съчетаващ тази функция и алуминиев корпус.

Google Pixel 5
Google Pixel 5

Дизайнът е почти идентичен с Pixel 4a – USB-C порт и говорители отдолу, сим картата се поставя отляво, а отдясно са бутоните за силата на звука и бутон за включване.

Навярно следвайки тренда, в последния пиксел смартфон е премахнат стандартният 3.5мм отвор за слушалки. Времето ще покаже дали това е добър ход или просто трик, в опит за реализиране на допълнителни продажби от bluetooth слушаки на Google. Факт е, че такива в комплекта липсват.

Задната камера съчетава 12MP и 16MP сензори с перфектно качество, както при предшествениците си. Дисплеят на Pixel 5 е 6″ с FHD+ резолюция и адаптивна честота на опресняване 60-90Hz.

В хардуерно отношение Google Pixel 5 е снабден с Snapdragon 765G процесор, осигуряващ бързодействие и 5G свързаност. Вероятно някой от феновете ще бъдат леко разочаровани, че тук Google не използва най-новия Qualcomm Snapdragon 855. Моделът е снабден с 8GB оперативна и 128GB постоянна памет.

Телефонът е сертифициран като IP68 водо/прахоустойчив.

Стартовата цена на Pixel 5 е $699, което го прави един от най-достъпните флагшип смартфони на пазара за 2020.

Сподели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *