Какво да очакваме от Apple в iPhone 14?

iPhone 14

Какво да очакваме от Apple в iPhone 14?

Феновете на Apple са в очакване на 14-та серия iPhone, която трябва да стане факт през есента на 2022. В следващото си поколение смартфони, гигантът ще има четири модела. Поради слабото си представяне в предходните генерации, Mini серията се очаква да бъде преустановена. Apple се фокусира върху по-големите екрани – 6.1 инчовите iPhone 14 и iPhone 14 Pro, както и Max серията с 6.7″. Тук нововъведението е iPhone 14 Max – по-голямата версия на iPhone 14, 6.7″ дисплей, двойна камера и по-голяма батерия.

Анонс

Очаква се официалният анонс да бъде на 13 септември 2022, а продажбите да стартират от 23.09.2022. По традиция Apple обявяват новите си смартфони в първия или втория вторник на септември, до 10-на дни след това ги пускат в продажба и това винаги е в петък. Поради COVID-19 мерки най-вероятно и тази година събитието ще бъде онлайн.

Цена

Цените за iPhone 14 започват от $799 за iPhone 14 с 128GB памет и достигат до $1699 за Pro Max с 1TB. Най-евтините варианти на Pro и Pro Max ще бъдат на цени $1099 и $1199 съответно.

Камера

Слуховете са, че Apple ще удари конкуренцията с още по-добра задна камера в семейството на iPhone 14. По-голям и по-качествен 1/1.3-инчов 48MP сензор, който по всичко личи ще бъде интегриран в Pro и Pro Max флагшип моделите. С по-големия физически размер на пикселите снимките при ниска осветеност още бъдат още по-реалистични. Освен това, новите сензори от Sony ще позволят да се снима с 8K видео резолюция, за разлика от досегашните 4К. За съжаление тези подобрения ще бъдат за сметка на цената, която неминуемо ще изключи потребителите насочени към бюджетен клас смартфони.
Предната камера също ще претърпи ъпгрейд – автофокус, който в 13-та серия липсваше и ще зарадва селфи феновете.

Корпус

Освен камерата, корпусите на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max също очакват подобрение. Визуално iPhone 14 са почти идентични с 13-та генерация с изкючение на т.н ноч, който в Pro версиите е заменен с „перфориран отвор“. По предварителни данни физическите размери вероятно ще са 1:1 с тези на предшественика, което означава, че кейсове, гърбове и протектори също ще бъдат съвместими. Можете да разгледате предложенията на Zakaleno за защитни аксесоари за Apple iPhone 14, Apple iPhone 14 Max, Apple iPhone 14 Pro и Apple iPhone 14 Pro Max

По непотвърдени данни е възможно да бъде използвана титаниева рамка с допълнителна обработка за предотвратяване на следи от отпечатъци. Епъл определено ще се постараят и тази година цветова гама да бъде отличителна.

Дисплей

Тук можем да споменем, че дисплеите на 14-та генерация най-вероятно ще бъдат с т.н „always on“ технология, при която част от екрана е постоянно активен, за да визуализира важна информация. Това вече е факт в последните Apple Watch с LTPO OLED дисплеи. Както вече споменахме, ноча в Pro серията ще се преобразува в „хоризонтален i отвор“. Това определено ще разчупи визията.

Процесор и рам

Както всяка година, ще има подобрение и в изчислителната мощ на отрочетата на Apple. Слуховете са, че новият Apple A16 Bionic чип ще бъде на 3 или 4nm, в сравнение със сегашните 5nm. Това теоретично може да повиши производителността с 15% и намали консумацията с до 30%.
Очаква се повишаване на рам паметта до 8GB за Pro серията. Сегашния топ модел е с 6GB.

Заключение

Въпреки натиска за унифициран Type-C стандарт, Apple iPhone 14 запазва сегашният Lightning порт. В стремежа си да запазят традицията и следвайки собствена индивидуална посока, Apple ежегодно биват както неуморно хулени, така и силно обичани. Това за пореден път доказва визията на компанията за независимост на всяка цена.

Сподели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *