Samsung Galaxy S11 ще бъде с огромна 108MP перископична камера

Galaxy S11 Space Zoom

Samsung Galaxy S11 ще бъде с огромна 108MP перископична камера

Наскоро се появиха слухове за Samsung Galaxy S11 и по-конкретно неговата камера. S11 се очаква да бъде с нова перископична камера с 5-кратно оптично приближение. В интерес на истината перископичната камера не е новост. Такава вече беше представена в модели като Huawei P30 Pro и OPPO Reno 10x Zoom.

От Самсунг най-вероятно ще използват разработената съвместно с Xiaomi 108 мегапиксела основна камера с огромен 1/1.33″ ISOCELL Bright HMX сензор. Той бе вграден в Xiaomi Mi Mix Alpha. Естествено от компанията имат време да “напомпат” още повече камерата, така че тя да бъде най-добрата в класа си по време на официалното пускане на S11 на пазара.

Samsung-108MP-camera-sensor

 

Space Zoom + 5x оптичен зуум

Освен по-голям сензор, оптиката на S11 ще дава възможност за 5х оптично увеличение. В сравнение S10/Note 10 имат 2х оптично увеличение. Това ще даде възможност за снимки с приближаване на обекти, без загуба на качеството.

super zoom

 

Samsung Galaxy S11, очакваният флагман на Samsung, идва с телекамера. Според Samsung Mobile и по данни от служители на Samsung, новата камера е наречена “Хъбъл”. Неслучайна е препратката към най-известния космически телескоп. Освен това функцията за приближаване ще се нарича “Космическо приближаване” (“Space Zoom”).

От Samsung дори вече са патентовали името на камерата, което говори наистина за иновативна технология при камерите за смартфоните. В описанието “Space Zoom” се определя като “софтуер, използван за увеличаване на снимания обект, без да се намалява качеството на снимката”. Очакваме космическото приближаване да се отнася до оптичен зуум в комбинация с подобрен софтуер. Тази технология е много близка с “хибридното увеличение”, което познаваме от флагманите на Huawei и OPPO.

periscope camera

 

Перископична камера

Освен всичко споменато, очакваме телекамерата на Samsung Galaxy S11 да използва и така наречения перископичен пакет. При тази технология лещите са под ъгъл от 90 градуса, така че се използва не само ограничената дебелина на телефона, но и ширината на устройството. Това дава възможност за вграждане на по-големи и много по-прецизни лещи, които са разположени на достатъчно отстояние от матрицата на камерата. Иноватор в този подход бе Huawei с неговия P30 Pro, а в последствие и Oppo (OPPO Reno 10x Zoom). Любопитен факт е, че Xiaomi успя да постигне 5 оптично увеличение в Mi Note 10 без помощта на подобна перископска камера.

Дали ще се потвърдят или отхвърлят слуховете е само въпрос на време. С нетърпение очакваме повече подробности съвсем скоро.

Сподели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *