Спецификации и предварителни данни за OnePlus 6

OnePlus 6

Спецификации и предварителни данни за OnePlus 6

Почитателите на флагманските модели смартфони вече с нетърпение очакват известия за OnePlus 6.

Главният изпълнителен директор на компанията Пийт Лоу е съобщил, че устройството ще бъде обявено през второто тримесечие на 2018, тоест преди датата 30 юни. Неофициално се спряга денят 18 април.

Ясно е също, че OnePlus 6 ще се захранва с най-новия процесор Qualcomm Snapdragon 845. Хипотетично се предполага, че устройството ще бъде снабдено със система за разпознаване на лица. Очакванията за RAM са 6/8 GB, а паметта за съхранение да бъде 64/128 GB /с възможност за разширение/.

OnePlus 6 ще бъде оборудван  с 5,7-инчов безкраен дисплей  /18:9/ с разделителна способност от 1440 x 2560 пиксела, защитен с Corning Gorilla Glass v5. Устройството ще работи на операционна система Android v8.0 (Oreo). Капацитетът на батерията ще е 3500 mAh. Вероятно е смартфонът да има функция за безжично зареждане.

OnePlus 6

 

Смартфонът ще има сензор за пръстови отпечатъци, който ще бъде разположен точно под леко изпъкналата двойна камера. Самият датчик ще бъде вдлъбнат. Това се вижда на изтеклите вече изображения. Друг противоречив слух твърди, че OnePlus 6 може да използва и вграден в дисплея скенер за пръстови отпечатъци.

Тялото на модела ще има водустойчив /IP68/ и прахоустойчив корпус с безкраен „дизайн“ – извито назад стъкло с метална /алуминиева/ рамка отстрани.

Камерата ще бъде с двойна леща /16МР + 16МР/ с Exmor-RS CMOS сензор, оптична стабилизация на изображението и LED светкавица. Функциите на фотоапарата ще включват: цифрово мащабиране, автоматична светкавица, разпознаване на лица и докосване за фокусиране. Разделителната способност на получените изображения ще бъде 5536 x 4152 пиксела. Режимите на снимане могат да бъдат: непрекъснато снимане и режим с висок динамична обхват (HDR). За видеозаписите слуховете гласят: 1920×1080 / 30 кадъра в секунда.

В ценово отношение, всеки нов модел OnePlus е по-скъп от предходния с около 50 долара. Можем да очакваме цени за OnePlus 6, започващи от 550-560 долара и достигащи до около 620 долара, в зависимост от нивото на версията.

Сподели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *