Xiaomi Redmi Note 5 – предварителни данни

Xiaomi Redmi Note 5

Xiaomi Redmi Note 5 – предварителни данни

Redmi Note 5 е нов очакван модел бюджетен смартфон, разработка на Xiaomi. Наричана още „Ябълката на Китай“, компанията е гаранция за сигурни устройства и иновации. Xiaomi е с голямо присъствие по целия свят и особено популярна в Индия. Именно там най-нетърпеливо очакват Redmi Note 5. Устройството все още не е обявено и всички данни са ориентировъчни. Според различните твърдения, можем да го очакваме от началото на ноември до края на тази година или на 25 януари 2018.

Xiaomi Redmi Note 5 наследява популярния Redmi Note 4 – мощен, качествен и издръжлив модел. Новият Redmi Note 5 ще бъде с подобрена яркост на дисплея и повишена обща производителност. По предварителни данни устройството ще разполага с 5,5-инчов Full HD IPS LCD дисплей с резолюция 1080х1920 пиксела и плътност на пикселите 401ppi, процесор Qualcomm Snapdragon  630, 3 или 4 GB RAM, 32 или 64 GB памет за съхранение / с възможност за разширение до 128 GB с micro SD карта/. Екранът ще бъде покрит с Gorilla Glass 4 за предпазване от драскотини.

Xiaomi Redmi Note 5

16 МР са очакванията за основната камера с двуканална двойна LED светкавица, автофокус, разпознаване на лица, 4К видеозапис. Има голяма вероятност смартфонът да бъде оборудван с двойна камера, което ще го позиционира още по-високо в съотношение параметри/цена. За селфи камерата се предполага, че ще бъде 13МР. Относно използваната операционна система се споменава Android 7.0 или 7.1. За капацитета на несменяемата батерията се коментират 3790 или 4000 mAh.

Смартфонът ще бъде оборудван с Quick Charge 3.0 за по-бързо и ефективно зареждане. Опциите за свързаност ще бъдат Wi-Fi, GPS, Bluetooth, 3G, 4G, FM, слушалки. Наличен ще бъде и USB тип C порт. Сензорите на телефона ще включват:  датчик за близост, акселерометър, атмосферен светлинен сензор.

Цветовите предложения на Redmi Note 5 са черен, сребрист и златист.

Redmi Note 5 ще е притежател на всички нови функции и на достъпна цена. Очаква се да струва около 130/150 евро.

Сподели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *