Samsung Galaxy Tab S8 – слухове, коментари и предварителни данни

Samsung Galaxy Tab S8 – слухове, коментари и предварителни данни

Ще се опитаме да представим всички предварителни данни и слухове за предстоящия модел таблет от серията Galaxy Tab на корейския гигант. Все още няма 100% потвърдена информация, но се очаква Samsung да лансира три нови модела таблети – Samsung Galaxy Tab S8, Samsung Galaxy Tab S8+ и Samsung Galaxy Tab S8 Ultra. 

Кога ще бъде пуснат в продажба?

Трудно е да се прогнозира на база предишната Tab S серия, тъй като стратегията на компанията в този сегмент в последните години търпи динамични промени. До момента новите модели таблети на Samsung излизаха в периода от март до септември. Tab S7/S7+ направи дебют през август 2020. По тази логика Tab S8 серията закъснява, но по неофициална информация лансирането й е отложено за 2022. Това отчасти се дължи и на недостига на чипове през последните месеци. 

В tweeter бе пуснат слух, че Tab S8 ще бъде в продажба заедно с S22 някъде между януари и март 2022. 

Каква ще бъде цената?

Всеки от трите нови модела таблети ще бъде в няколко модификации с различни параметри и цени. Samsung Galaxy Tab S8 версия само с WiFi се очаква на цена от 610 евро. LTE и 5G ще бъдат на 685 и 780 евро съответно. Плюс версията с WiFi започав от 850 евро, LTE добавката ще го оскъпи до 920, а 5G – 1000 евро. Samsung Galaxy Tab S8 Ultra ще стартира от 1085 за WiFi, 1160 за LTE и 1230 евро за 5G.

Както и при смартфоните на Samsung, S серията е символ на премиум клас с възможно най-добрите параметри и съответно в горния ценови клас. 

Какви ще са техническите параметри?

За разлика от iPad серията на Apple и Surface серията на Microsoft, Samsung не цели производството на таблет, който да бъде заместник на лаптоп. В Android лагера Galaxy Tab няма директен силен конкурент. 

Все още няма яснота и детайли относно техническите параметри на трите нови таблета. В интернет пространството изтече таблица с част от спецификациите. 

Tab S8 ще бъде с 11” LTPS дисплей с честота на опресняване 120Hz, докато S8+ и Ultra ще са със 120Hz AMOLED екран с диагонал 12.4 и 14.6” съответно. Споменава се и външната клавиатура, както и нейната цена – 145, 160 и 235 евро за всяка от трите версии. 

И трите таблета ще бъдат с двойна 13 + 5Mpx основна камера, а Ultra версията освен 8Mpx предна ще има допълнителна широкоъгълна 5Mpx такава.

Базовите версии ще са с 8+128/8+256GB памет, Ultra ще достига до 12+512GB.

Акцентираме върху факта, че всичко описано в статията е базирано на снимки и данни изтекли в мрежата, слухове и неофициална информация. Феновете очакват с нетърпение началото на идната година, когато ще могат да се насладят на най-новото от Samsung в клас таблети.

Сподели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *