Samsung Galaxy S8 Edge – предварителни данни

Samsung Galaxy S8 Edge

Samsung Galaxy S8 Edge – предварителни данни

С какво ли ще ни изненада съвременният Samsung Galaxy S8 Edge? Говори се, че ще притежава уникални характеристики, включително широк ъгъл на видимост, по-голям екран, по-добра производителност, подобрено качество на звука, по-бърз процесор и повече функции. Най-смелите предположения носят дори идеята за сгъваем смартфон, който ще включва два екрана.

Други слухове предполагат вграждането на скенер „ретина” за създаване на по-голяма сигурност и наличието на 4К-дисплей с резолюция 4096х2160р. Устройството ще работи с мощен 3,2GHz процесор Snapdragon 835 или Exynos 8895 в зависимост от различните региони. Може да предложи и режим с висока производителност „beast mode” /има подадено заявление за запазване на търговска марка с това име/. Samsung Galaxy S8 Edge ще има 5GB или 6GB RAM /макар че от компанията имат създаден вече 8GB чип/ и 64/128 GB ROM, разширяема до 256GB с двойна микро SD карта.

Според най-новите слухове, екранът може да бъде дори 6,1 или 6,2-инчов /преди се говореше за 5,7-инчов/ „edge to edge”, а размерите на модела – 159х74х8 мм. Няма да има Home бутон, ирисовият скенер ще бъде над екрана, а скенерът за пръстови отпечатъци ще бъде или на стъкления гръб или ще бъде вграден в екрана.

Samsung Galaxy S8 Edge

 

За основната камерата се твърди, че ще бъде с двойна леща, до 28MP или 30МР, но не се уточнява дали ще e монокамера или с втори обектив за широкоъгълни снимки или пък нещо съвсем различно. Оптична стабилизация на изображението и лазерен автофокус ще има. За предната камера очакванията са за 8,1MP или 9MP.

За батерията се спряга да бъде с капацитет 3750mAh, но е по-вероятно да е 4000mAh. Споменава се, че ще се въведе безжично бързо зареждане. Очакванията са Samsung Galaxy S8 Edge да бъде без 3,5мм жак за слушалки. Говори се наличието на мини проектор и Al помощник/VIV/.

Galaxy S8 Edge ще притежава USB-C port, водоустойчив корпус, както и с двойни стерео говорители.Все още е твърде рано за предсказване на точните характеристики. Предполагаемата цена за устройството е около 900$.

Официалната дата на представянето на модела ще бъде обявена на предстоящия световен мобилен конгрес в Барселона в края на февруари, но очакванията са за второто тримесечие на 2017, като се споменава датата 21 април.

Сподели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *