Samsung Galaxy Note 7 може да се завърне в продажба скоро

Samsung Galaxy Note 7

Samsung Galaxy Note 7 може да се завърне в продажба скоро

От Samsung са решили да възстановят отново продажбите на Galaxy Note 7. Да припомним, че продажбите и производството на този модел бяха спрени, поради многобройните самовзривили се устройства. Обявената причина бе във взривяващите се батерии. По-късно диагностиците обявиха друга причина – прекалено близкото разположение на отделните елементи до самата батерия. За да стане безопасно и надеждно, устройството трябва да бъде преработено. Рециклирането на злополучния модел смартфон ще включва три етапа: отделяне и запазване на качествените модулни компоненти като чипове и камери, екологично извличане на редки метали – мед, никел, злато, сребро и продажба на вече отремонтирани устройства на определени пазари.

Представители на Samsung съобщават, че възстановяването на Note 7 е пряко свързано с минимализация на всякакво въздействие към околната среда. Всички подробности като ново име, точни технически характеристики и цена за всеки пазар, ще бъдат съобщени едва, когато смартфонът отново бъде достъпен. Неофициално се коментира , че капацитетът на батерията ще бъде намален от 3500mAh на 3200mAh.

Samsung Galaxy Note 7

 

Скоро се очаква появата на вече модифицирания смартфон Samsung Galaxy Note 7, но само на определени пазари и то само в развиващите се страни. Споменава се конкретно за Индия и Виетнам. В САЩ моделът категорично няма да се продава. За Русия още е неясно.Преди това да се случи ще се проведат нужните преговори между производителите , местните регулаторни органи и превозвачите. Знаем, че взривяващият се Note 7 бе забранен от авиокомпаниите.

Съобщава се, че в Южна Корея представянето на обновената версия на Galaxy Note 7 ще стане в началото на юни. Предварително спряганата цена е с 30% по-ниска от тази на първопредставения смартфон. За новото име вече има и предположения – Galaxy Note 7R/FE.

Сподели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *