Huawei P9 ще бъде с двойна задна камера

Huawei P9 ще бъде с двойна задна камера

Флагманът на китайския производител все още няма официална дата за пускане на пазара. Междувременно се появиха снимки в интернет, които разкриват част от загадките около него.

Huawei P9 ще бъде с метален заден панел и две камери, разположени в горния край една до друга. Според информация за спецификациите, устройството ще разполага с чипсет Kirin 950, 3GB оперативна памет и 32GB вградена.
Софтуерът ще бъде Android 6.0.1 Marshmallow. P9 ще бъде снабден с батерия 3900mAh. Слухове гласят, че ще има и вариант с чипсет Kirin 955 и 4GB RAM. И при двете версии размерът на дисплея ще бъде 5.2″ с full HD резолюция.

Корпусът на телефона ще бъде изцяло метален, а на гърба ще има модул за пръстови отпечатъци. Също така ще присъства и новият USB C порт.

huawei_p9_1

 

Двете задни камери ще бъдат с по 12 мегапиксела резолюция. Въпреки, че тази технология не е измислена сега, специално в телефон на марката Huawei се появява за пръв път. Наличието на две пълноформатни камери ще позволява заснемането с 3D ефект. Ще се съхранява зрителното поле към два приемника, което е и в основата на стереоскопията. Така изображенията ще имат по-голяма дълбочина. Чрез софтуерна обработка директно в телефона от двете снимки ще може да се създаде една с по-голяма резолюция и детайлност. Също така от Huawei възнамеряват да включат и функция наподобяващя панорамна камера, отновно благодарение на двойната камера.

Новата серия на Huawei ще бъде най-вероятно от четири представителя. Huawei P9 ще бъде основния модел. Ще има версия с по-малки размери – Huawei P9 Mini, както и модел с доста по-голям дисплей – Huawei P9 Max. Очаква се именно Huawei P9 Premium да бъде снабден с двойна камера.

Датата на официалното представяне на телефона е все още загадка. Китайският производител не предоставя повече информация към момента, но както винаги има слухове, според които това ще стане през втората четвъртина на 2016.

Веднага след пускането на пазара на Huawei P9 серията, очаквайте пълен набор висококачествени защитни аксесоари, а именно стъклени удароустойчиви протектори, защитни гърбове и калъфи. Ние от Zakaleno следим постоянно новостите на пазара на мобилни устройства и се стремим да предоставим навременно най-интересната и полезна информация.

Сподели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *