Huawei Mate 10 в края на годината

Huawei Mate 10

Huawei Mate 10 в края на годината

Според плана на компанията Huawei и ако не настъпят някакви промени, представянето на Huawei Mate 10 трябва да се състои през есента. Анализаторите обаче смятат, че това ще се случи по-късно – вероятно чак през декември. За момента има много оскъдна информация относно характеристиките на очаквания нов хитов смартфон. Коментира се, че ще бъде компактен “безрамков” модел. Не е известно точно дали рамките ще са тънки и фактически налични или напълно ще отсъстват. Дисплеят ще бъде 6-инчов с резолюция 2560х1440 пиксела. Скенерът за пръстови отпечатъци ще бъде интегриран в самия дисплей. За производителността ще се грижи осемядрен процесор HiSilicon Kirin 970. Четири от ядрата на този процесор са високoпроизводителни ARM Cortex-A73 и четири са икономични – ARM Cortex-A53. Оперативната памет се очаква да бъде 8GB, а вградената ще може да достигне до 256GB. За операционната система се счита, че ще бъде Android 7.0. Слуховете гласят, че Huawei Mate 10 ще бъде четирикамерен смартфон – с двойна предна /12MP и 8MP/и двойна задна камера /два модула – 16MP и 23MP/.

Автономността на работа на устройството ще се осигурява от мощна батерия с капацитет 4900mAh. Предполага се, че ще може да се работи с телефона около ден и половина без нужда от заряд. Налична ще бъде и функция за бързо зареждане Huawei Super Charge 3.0, чрез която ще се достига от 0% до 57% заряд за 30 минути.

По тези предварителни и неофициални данни, очакваният Huawei Mate 10 ще бъде с подобрени характеристики спрямо предшественика си Huawei Mate 9.

Относно цената на новото устройство до момента няма изтекли данни, но ако се направи аналогия с предходния модел, то тя ще бъде в диапазона 600-750 долара. Желанията и очакванията на потребителите са за по-ниска цена. Друго, което би ги зарадвало, е водоустойчивост на модела.

Huawei Mate 10 ще бъде достоен конкурент на топ моделите смартфони, излезли през 2017.

Сподели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *