Huawei ще представи Mate 9 през ноември

Huawei Mate 9

Huawei ще представи Mate 9 през ноември

За предстоящото представяне на новото устройство на Huawei – Mate 9 в началото на ноември съдим по изпратените покани от китайския производител до представители на пресата. Датата, която се коментира е 3 ноември, а за събитието се говори като за изключителна пресконференция. Тя ще се състои в Мюнхен, Германия. Изпълнителният директор на Huawei Ричард Ю лично ще представи новия Mate 9, а това е ясен знак, че смартфонът ще е изключителен. В дизайнерско отношение ще е подобен на Mate 8, а в софтуерно – на Huawei P9, но дизайнът на камерата се очаква да е съвсем различен. Говори се за мощна двойна 20MP основна камера с двойна LED светкавица и лазерен сензор за автофокусиране. Предната камера ще бъде 8MP.

Според предварителната налична информация, Mate 9 ще бъде с процесор Hisilicon Kirin 960, обединяващ 4 Cortex-A73 ядра и 4 Cortex-A53 ядра. Компанията Huawei ще използва за първи път такъв процесор в свое устройство. Дисплеят ще е 5,9-инчов /с резолюция 1080х1920p/. Устройството ще има инсталирана Android операционна система v7.0 Nougat. За капацитета на батерията се очаква да бъде 5000mAh.

Huawei Mate 9

 

Новият смартфон ще има сензор за пръстови отпечатъци, както и скенер за ириси.

Цветовите варианти, в които ще се предлага Mate 9, са 9 на брой – бял, графитно сив, кафяв, розов, черен, а останалите ще са различни златни нюанси.

Потребителите ще имат възможност за избор относно паметта на устройството. Предложенията са за 4GB RAM и 64/128GB ROM, както и 6GB RAM и 256GB ROM. Ценовата група, в която попада Mate 9 ще бъде в ниво 8 от максимално 10. Предварителната продажна цена на устройството във вариант 4GB RAM е 600 долара, въпреки че още не е потвърдено. Топ варианта с 6GB RAM трябва да струва около 800 долара. Най-скъпа ще бъде конфигурацията, която ще бъде в комплект със смарт часовник Huawei.

Както много пъти досега се е случвало, изтеклата предварителна информация може да е различна от официалните характеристики на модела, тъй като във времето преди представянето му се извършват различни подобрения.

Китайската компания Huawei се превърна в един от най-големите производители на телефони в световен мащаб. Добрите финансови резултати на марката се очаква да продължат и с появата на новия Мате 9.

Сподели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *