Google Pixel 2 и Pixel 2 XL – предварителни данни

Google Pixel 2 XL

Google Pixel 2 и Pixel 2 XL – предварителни данни

Google вече успешно прави свои модели смартфони. Разбира се, с помощ от други производители /HTC/. Дори инвестира 1,1 милиарда долара за привличане на специалисти-разработчици от HTC.

Обявяването на новите устройства Pixel 2 и Pixel 2 XL се състоя на голямото есенно събитие на Google, проведено на 4 октомври. Реалното пускане на Pixel 2 се състоя на 19 октомври, а на Pixel 2 XL ще бъде през ноември.

И двата смартфона са с IP 67 за прахо- и водоустойчивост. Липсва и 3,5 мм жак за слушалки.

Google Pixel 2 XL

 

Относно дизайна, Pixel 2 и Pixel 2 XL отново са с метални /алуминиеви/ тела със стъклен панел в горната част. Стъклото вече е по-късо и не покрива сензора за пръстови отпечатъци. За него се твърди, че в момента е най-бързия в света.

Pixel 2 и Pixel 2 XL се различават по своя размер и в предната си част. Pixel 2 тежи 143 грама. Оборудван е с 5-инчов OLED дисплей с резолюция 1920х1080 пиксела. Pixel 2 XL е с тегло 175 грама. Разполага с 6-инчов P-OLED дисплей с резолюция 2880х1440 пиксела. При по-големия модел рамките около екрана са по-тънки.

Капацитетът на батерията за Pixel 2  е 2700 mAh, а на Pixel 2 XL е 3500 mAh. И двете нови устройства работят с процесор Qualcomm Snapdragon 835 и имат RAM 4 GB. Предлагат се в два варианта, в зависимост от вътрешното хранилище 64 GB и 128 GB, тъй като са без слот за micro SD карта.

Google Pixel 2 XL

 

На разполжение на потребителите е удобният гласов помощник Google Assistant. Работят с Android 8.0 OREO. Налице е супер практичната функция Active Edge.

Камерите на устройствата разполагат с новата функция Google Lens. От Google твърдят, че със своите единични камери ще постигнат по-добри портретни снимки, отколкото при устройствата с двойни камери. Функцията „Портрет“ се отнася и за задната, и за предната камера на смартфоните. Задните камери са 12 МР, използват технологията „двоен пиксел“. Имат 98DxOMark /най-висок/, OIS и EIS за видеозаписи. Предните камери са 8 МР.

Цените на двете версии на Pixel 2 са 649 и 749 долара, а на Pixel 2 XL –  849 и 949 долара.

Сподели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *