BlackBerry отново на линия с Keyone

BlackBerry Keyone

BlackBerry отново на линия с Keyone

За любителите на физическата клавиатурата бе създаден нов интересен продукт – Keyone на TCL/лицензираната компания на BlackBerry в Китай/. Представянето на устройството бе през февруари месец на Mobile World Congress в Барселона. Комбинацията на 4,5-инчов дисплей с физическа клавиатура под него създава сравнително обемно устройство с размери 149,1х72,4х9,4мм и тегло – 180 грама. Съотношението екран-тяло е 55,9%.

Keyone е първото устройство, което свързва класическата форма на клавиатурата на BlackBerry – QWERTY с тъчскрийн смартфон, използващ Android софтуер на Google и приложения на BlackBerry. Дисплеят е с резолюция 1080х1620 пиксела и 433ppi, защитен с Gorilla Glass 4; процесорът е Snapdragon 625; 12MP/f 2.0/ е основната камера със сензор Sony IMX378 и мощна двойна LED светкавица. 3GB е RAM, а 32GB e вградената памет /до 256GB/. Селфи камерата е 8MP при f/2.2. Батерията е несменяема, с опция за бързо зареждане и е с капацитет 3505mAh. Липсва само операционната система BlackBerry. Keyone е удароустойчив модел с красив и сложен дизайн в черен цвят.

BlackBerry Keyone

 

Дисплеят е обграден със здрава полирана рамка, отзад е покрит с мека текстура. Налице е един скъп смартфон, работещ с Android 7.1, но комбиниран със софтуерен пакет за защита на сигурността DTEK на BlackBerry. DTEK отговаря за поверителността и съобщава, ако тя е изложена на риск. Важно приложение е и Password Keeper BlackBerry – приложение за защита и съхранение на всички пароли, данни и други записки на потребителя на определено кодирано място, както и приложението Hub BlackBerry – обобщителна пощенска кутия, инструмент за управление на всички съобщения и известия на едно място.

Хардуерната клавиатура има 52 бутона и е с вграден сензор за отпечатъци. Това е една смарт клавиатура с възможност за програмиране на всеки клавиш.

На нашия пазар Keyone е наличен от средата на май месец. При цени от 1200 лева принадлежи към устройствата от високата ценова група.

Сподели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *