Asus ZenFone 5 – копие на iPhone X?

Asus ZenFone 5 – копие на iPhone X?

На Световния мобилен конгрес в Барселона 2018 бяха представени ZenFone 5 и ZenFone 5 Lite от новата серия Asus ZenFone 5, която ще бъде семейство от 3 смартфона: 6,2-инчовият Asus ZenFone 5, същият на външен вид ZenFone 5Z с подсилени вътрешни параметри и различният по дизайн ZenFone 5 Lite.

Asus ZenFone 5 реално възуално много прилича на iPhone X. Това не го отричат и неговите производители. Според тях точно това се търси от потребителите и те им го предоставят на почти два пъти по-ниска цена. Точно 5Z моделът е със същия процесор и със същата оперативна памет, както iPhone X, но липсва безжичното зареждане и водоустойчивостта.

Asus Zenfone 5

 

Asus ZenFone 5 има тънък дизайн и съотношение екран/тяло 90%. Тежи 155 грама. Предната и задната част на смартфона са от стъкло. Съотношението на екрана е 19:9. LCD дисплеят „открай докрай” е с резолюция 2246х1080 пиксела.

Налична е опция за „отключване на лице”, но тя значително се различава от системата Face ID на iPhone.

ZenFone 5 има сензор за пръстови отпечатъци. Наличен е жак за слушалки.

ZenFone 5 работи с процесор Qualcomm Snapdragon 636. RAM е 4 или 6 GB. Вградената памет е 64GB с възможност за разширение. Използваната операционна система е Android 8.0 Oreo. Капацитетът на батерията е 3300 mAh с функция за бързо зареждане.

Предната камера е 8МР. Основната камера е двойна: 12МР сензор Sony (бленда f/1.8) + 8МР (120-градусова, за широкоъгълни снимки). Оптимизирана е наситеността, балансът на бялото, яркостта и обработката на вече заснетото. Добавена е система, която във времето ще прилага начина на обработка на изображенията и за други подобни такива.

Asus Zenfone 5

ZenFone 5 предоставя силен и ясен звук, който се получава чрез вградената система високоговорители.

Цветовите предложения на устройството са две: среднощно синьо и метеорно сребърно. Изглеждат страхотно – с метализирани отблясъци на светлината.

Смартфонът ще се продава от април месец, но цената му засега е неясна.

Сподели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *