Apple iPhone 8 и iPhone 8 Plus вече в продажба

Apple iPhone 8, 8 Plus

Apple iPhone 8 и iPhone 8 Plus вече в продажба

Представянето на двата дългоочаквани модела се състоя на 12 септември. Още тогава iPhone 8 и iPhone 8 Plus можеше да бъдат заявени в онлайн магазина на Apple. Накратко, те са подобрени версии на всичко най-харесвано в iPhone и с нов дизайн. В търговските обекти продажбите на iPhone 8 и iPhone 8 Plus стартираха на 22 септември.

Дългоочакваните устройства притежават стъклени тела в съвместими алуминиеви рамки, позволяващи безжично зареждане и са снабдени с True Tone дисплеи. Безжичното зареждане е с идея за създаване на един бъдещ свят без кабели. Специалните подложки AirPower за безжично зареждане се очакват през 2018 и ще се продават отделно. Технологията True Tone позволява регулация на баланса на бялото според околната светлина и цели постигане на по-естествена картина.

Моделите са устойчиви на прах и вода, притежават сертификат IP67 /до 1 метър под вода за 30 минути/.

Apple iPhone 8, 8 Plus

 

Разполагат с най-мощните процесори А11 Bionic, за които се твърди, че са и най-умните, въвеждани въобще в мобилните устройства до момента.

Едно от най-коментираните предимства на новите iPhone-и са модернизираните им страхотни камери. В момента iPhone 8 Plus и iPhone 8 заемат първото и второто място в класацията за мобилна фотография DxOMark.

У нас и двете устройства официално са в продажба от 29.09.2017. Без договор с мобилен оператор, цените за iPhone 8 започват от 1602 лева за версията с 64 GB памет. 1949 лв струва моделът с 256 GB памет. За iPhone 8 Plus цените съответно са 1829 лв и 2169 лв.

В последните дни се заговори за проблем с батерията на iPhone 8 Plus. При някои устройства батериите се издуват и притискат съседните компоненти. Получава се странично „разцепване“ на телефона.  От Apple вече са потвърдили, че има нередности и са започнали вътрешно разследване. Възможно е това да са просто единични случаи.

Сподели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *