Ще има ли Samsung Galaxy Note 8, въпреки провала на предшественика му?

Samsung Galaxy Note 8

Ще има ли Samsung Galaxy Note 8, въпреки провала на предшественика му?

Когато се случи печалната история с Galaxy Note 7, се заговори, че Samsung може да се откажат от популярната си серия Note. По информация от компанията, Galaxy Note 8 със сигурност ще има. За да спечелят отново потребителите си, те ще предложат устройство с високо качество, преминало през строги проверки за възможни дефекти. Представянето на Galaxy Note 8, с кодовото наименование Great, се очаква да се случи до есента. Надеждите са това да стане на годишната изложба за потребителска електроника IFA в Берлин , която ще се проведе от 1 до 6 септември.

По дизайн моделът ще бъде подобен на Galaxy S8 – с характерните извити ръбове и заоблени ъгли на екрана.

Предполага се, че дисплеят ще бъде 5,7-инчов с разделителна способност 3840х2160 пиксела. Други коментари сочат дори 6,44-инчов/или 6,32/ дисплей. Това означава, че почти цялата лицева част ще е заета от екрана, което е чудесно. Няма да има Home бутон. В долната част на екрана ще е разположена област, чувствителна на допир. При кликване въхру нея устройството ще се отключва или ако потребителят е в приложение, ще се връща към началния екран.

Над екрана ще се намират два сензора – предната камера /8MP/ и ирисов сензор. Къде ще бъде поставен скенерът за пръстови отпечатъци още не е известно.

Samsung Galaxy Note 8

 

Моделът ще бъде с фирмения стилус S-Pen, който ще притежава и нови функции, освен досегашните. На писалката може би ще е налична и кратка команда за гласовия асистент Bixby.

Galaxy Note 8 ще бъде оборудван със стерео говорители за силен и ясен звук.

Най-характерна за този смартфон ще бъде основната двойна камера с двойна система за оптична стабилизация на изображението. Тя ще осигурява и трикратно оптично увеличение, като съчетава 12MP широкоъгълен модул с 13MP теле-фото модул.

Galaxy Note 8 ще работи с процесор  Snapdragon 835 или с Exynos 9. Ще се изпълняват две различни модификации  на устройството. Базовата RAM памет ще бъде 6GB. Операционната система – Android 7.1.

Всички точни подробности за Galaxy Note 8 ще станат известни през септември.

Сподели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *