Уникално висок интерес към Xiaomi Mi Max

Xiaomi Mi Max

Уникално висок интерес към Xiaomi Mi Max

Xiaomi Mi Max е смартфон от категорията фаблети, за които е характерен сензорен екран с по-голям размер от обичайния за смартфоните и почти доближаващ се до този на таблетите. На 10 май 2016 Xiaomi представи своя модел Mi Max, макар че още преди това да се случи, любопитните имаха възможност да се насладят на няколко видео представяния  на устройството. Xiaomi Mi Max разполага със страхотен 6,44-инчов Full HD дисплей с резолюция 1920х1080p и плътност на пикселите 342ppi. Процесорът е в зависимост от версията – Qualcomm MSM8956 Snapdragon 650 или Qualcomm MSM8976 Snapdragon 652. RAM паметта е 3GB или 4GB, а вградената памет е 32GB/64GB или 128GB. Версиите на Xiaomi Mi Max са три и се продават на три различни цени – 230 долара, 260 долара и около 300 долара. Достатъчно добри цени за феновете на огромни модели мобилни телефони.

Батерията е огромна, с капацитет 4850mAh, което е наложително за такъв размер дисплей.

Красивият  метален корпус е завършен в цветовете сребристо, златисто или сив металик.

Xiaomi Mi Max

 

Xiaomi Mi Max е с тегло 203 грама и размери 173,1х88,3х7,5мм. Устройството разполага със сензор за пръстови отпечатъци. Основната камера е 16MP, а селфи камерата е 5MP. Наличен е слот за микро SD карта (до 200GB).

Използваната операционна система е добре известната Android v6.0 Marshmallow.

Този фаблет е много удобен за гледане на филми и телевизионни предавания в движение. Разполага с режим Sunlight Display за добра четливост при силна слънчева светлина, както  и с режим за нощно четене.

Всички тези показатели и сравнително ниската цена доведоха до голям интерес към модела Xiaomi Mi Max, особено в Китай. Оказа се, че има много почитатели на огромни смартфони, които се побират само в някои джобове. Заявките за покупка онлайн достигнаха космическите 8 милиона за първата възможна дата за продажба. На 17 май обаче бяха готови едва 100 000 броя от новия модел. Останалите фенове на Xiaomi Mi Max ще трябва да изчакат още малко. Търсенето надвишава предлагането, което говори за успеха на компанията производител. Интересен е и фактът, че името на модела Mi Max е избрано след анкета, проведена сред  почитателите на марката Xiaomi. До този момент моделът е обявен за продажба в Китай, Индия и някои други азиатски държави. Отскоро се появи и неофициално в продажба в Щатите и Европа.

Сподели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *