Съвпадение или не – HTC Bolt е без 3.5мм аудио жак

HTC 10 Evo

Съвпадение или не – HTC Bolt е без 3.5мм аудио жак

Както се очакваше, новият смартфон HTC Bolt бе официално представен в края на миналия месец и отскоро е пуснат за продажба. На Европейския пазар ще се подвизава с името HTC 10 Evo. Предлагаме Ви кратко ревю на този смартфон като акцентираме върху един “иновативен” негов елемент.

На пръв поглед по нищо не личи, но по-зоркото разглеждане на модела разкрива малка странност – неговият 3.5мм аудио жак липсва. Не, това не е случайност, той наистина е премахнат нарочно. Предаването на аудио сигнала става през USB порт и по-конкретно – ползва се USB Type-C конектор за зареждане и предаване на аудио сигнал. Новите слушалки, използващи този интерфейс, са включени в комплекта на телефона.

Съвпадение ли е това или не? Идва ли времето на безжичните слушалки и краят на класическия аудио жак? Първият Android телефон без букса за стандартни слушалки беше Moto Z. От Lenovo тогава имаха идея да направят корпуса по-тънък. Същото се отнася и за изтъняване на корпуса на iPhone 7, който също е без 3.5мм аудио жак, но от Apple го коментираха като подобряване на звуковото качество чрез дигитален интерфейс. Към комплекта на iPhone 7 са включени слушалки EarPods, които се включват към захранващия порт, а също и адаптер за използване на традиционните слушалки. Създадени са и безжични AirPods, които тепърва ще се налагат на пазара. Те ще се продават отделно.

HTC 10 Evo

През април тази година от LeEco представиха серия смартфони също без стандартен аудио жак. Замяната му с новия тип портове USB Type-C прави аудиото дигитално и с подобрено качество.

Също през пролетта на тази година HTC и JBL представиха съвместно разработени USB Type-C слушалки – Reflect Aware C с активно неутрализиране на шума.

Новият смартфон HTC Bolt /Acadia, 10 Evo/ работи с операционната система Android 7.0 Nougat. Процесорът е осемядрен от серията Qualcomm Shapdragon – 810 с тактова честота 2Ghz. Дисплеят е 5.5-инчов с резолюция 2560 х 1440 пиксела (QHD), а оперативната памет – 3GB. Основната камера е бъде 16MP с двойна LED светкавица и възможност за запис на 4К видео, а допълнителната – 8MP и запис на Full HD 1080p видео. Скенерът за пръстови отпечатъци е разположен на предния панел. Тегло на устройството – 174 грама.

Сподели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *