Стъклен протектор или нов дисплей – изборът е ваш!

Стъклен протектор или нов дисплей – изборът е ваш!

Първото нещо, за което си струва да помислим след покупката на ново мобилно устройство, е неговата защита. Дори да сме прекарали месеци в избирането на подходящ телефон или таблет, не се ли постараем да го запазим в добро състояние губим доста време и пари.

Екранът, като една от най-чувствителните части на устройството, изисква специално внимание и подбор на подходящ протектор. В забързаното ежедневие често изправяме телефона си пред редица изпитания и потърпевш винаги е неговият дисплей. Има нещо обаче, което е в състояние да осигури безопасността на екрана във всеки един момент. Неговото име е стъклен протектор. Той предлага защита не само от досадните драскотини, но и от по-сериозни удари. Стъкленият протектор превъзхожда по сигурност и издръжливост пластмасовия си събрат (фолио протектора), като същевременно не променя чувствителността и цветовете на дисплея.

Бихме искали да Ви посъветваме винаги да избирате качествени протектори, индивидуални за модела телефон/таблет. За съжаление пазарът в България се наводни с евтини стъклени протектори. Освен, че могат да не паснат добре на телефона, те биха попречили на сензитивността на екрана. Но най-голямото зло е лъжливата сигурност, която обещават. Дори и без видима разлика, евтините протектори (в диапазона 5-7лв) са направени от изключително некачествен материал, който е далеч от темперираното закалено стъкло.

В последно време повечето големи компании влагат много ресурси в здравината и сигурността на екраните на устройствата си. Но и много се спекулира с т.н. недраскаеми, свръхздрави дисплеи. Внедряват се технологии (напр. Gorilla Glass), които гарантират здравина на дисплея при всякакви условия. Практиката обаче показва, че колкото и да ни се иска, няма телефон, който да притежава такъв дисплей.

tempered_glass

 

Единственото, което може адекватно да се погрижи за сигурността на екрана на телефона и таблета ни е стъкленият протектор. Познайте кой ще се разбие на малки парченца при солиден и неочакван удар? Разбира се, че стъкленият протектор, а вашият дисплей остава непокътнат, защото протекторът абсорбира налягането и шока от удара. И да, протекторът е консуматив, който се сменя на определено време. Вие преценете кое излиза по-евтино, нов протектор или нов дисплей : )

Със своята твърда и иновативна изработка стъклото превъзхожда пластмасата и в това, че се поставя бързо и лесно. Забравете за досадните балончета пълни с въздух, с които сме свикнали при лепенето на фолио протектори. Няма нужда и от изрязване и оразмеряване, защото стъклените протектори прилягат безпроблемно на съответното устройство, за което се купуват. Те осигуряват вашето спокойствие и се грижат за сигурността на телефона ви, дори когато забравите, че го носите със себе си. Така че, ако искате да си спестите смяната на дисплей, инвестирайте в покупката на стъклен протектор, а той обещава да инвестира в защитата на вашето устройство.

 

Сподели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *