Сравнение между гиганти – Samsung Galaxy S7 и HTC 10

HTC 10 срещу Samsung Galaxy S7

Сравнение между гиганти – Samsung Galaxy S7 и HTC 10

Да сравним два от най-добрите съществуващи телефони на пазара към момента е голямо предизвикателство. Поставяме един срещу друг фантастичните Samsung Galaxy S7  и HTC 10. Моделите HTC 10 и Samsung Galaxy S7 за продажба в България са с идентични цени от порядъка на 1400лв за свободна продажба или около 1000лева при съответните мобилни оператори. Цените варират в зависимост от промоциите, предлаганите тарифни планове или други обстоятелства и оферти.

Да погледнем първо дизайна, на който са заложили производителите.

Samsung Galaxy S7 тежи 152 грама, с дебелина  на корпуса 7,9мм, изработен от метална сплав със стъкло отпред и отзад. Страхотен правоъгълен тънък модел с традиционните старателно заоблени крайчета. Цветове за модела бяха обявени в  черно и златисто, но вече е наличен и в бяло, сребристо и дори розово със златист оттенък.

Samsung Galaxy S7

Samsung Galaxy S7

 

HTC 10 тежи 161 грама, с дебелина на корпуса 9мм, представен от  метално тяло и стъклена предна част. Добре утвърден тънък и елегантен правоъгълен дизайн с дискретно  заоблени ъгълчета, предлаган в красиви цветове в гамите на сиво, златисто и сребристо.

Дизайнът обаче не е главният определящ момент при избор на мобилен телефон за ценителите на технологиите. Много важно е да сравним основните характеристики, за да потърсим малкото разлики и предимствата на всеки от тези два перфектни модела смартфони.

HTC 10 е с 5,2-инчов дисплей  Super LCD 5, поддържащ Quad-HD с резолюция 2560х1440p и плътност 564ppi. Samsung Galaxy S7 е с дисплей  5,1-инчов Super Amoled ,най-добрият възможен дисплей досега , с резолюция 2560x1440p и плътност 577ppi. Видно е, че спрямо резолюциите и плътността на пикселите, е трудно да се направи конкретно предпочитание, макар че яркостта на Samsung Galaxy S7 е по-добра на открито.

HTC 10

HTC 10

 

HTC 10 разполага с най-бързия сензорен екран с реакционно време 120 милисекунди, а за Samsung Galaxy S7 то е 163.

RAM паметта и на двата  модела е 4GB, а вградената  памет  е в два варианта – 32GB или 64GB и наличен слот за SD карта. Сензорът за пръстови отпечатъци на HTC 10 е капацитивен , а при Samsung Galaxy S7 е с клик бутон.

Операционната система и при двата смартфона е Android 6.0.1 Marshmallow, но при HTC 10 работата е по-опростена и е не се наблюдават дублирани приложения.

Процесорът на Samsung Galaxy S7  е четириядрен Samsung Exynos 8890, а на HTC 10 е четириядрен Qualcomm MSM8996 Snapdragon 820. Samsung Galaxy S7 разполага с по-добрия процесор.

Samsung Galaxy S7  е снабден с хидроизолация(IP68) и  издържа на работа под вода 1,5м до 30 минути. Наличен е и сензор за пулс.

Какви са камерите на HTC 10? Основната е 12MP, подобрен лазерен автофокус, f/1.8, възможност за 4К видеозаснемане. Тук UltraPixels технологията представя уголемени пиксели, подпомагащи улавянето на изображения от сензора при слабо осветление. Предната камера е 5МР с оптична стабилизация на изображението, идеална за селфита.

А сега да погледнем и камерите на Samsung Galaxy S7. Основната е отново 12МР, с детекция на фазата, бленда f/1.7 и възможност за 4К видео. Хубавото тук е Dual Pixel технологията, която позволява най-бързото и най-доброто автофокусиране на съществуващите камери за смартфони. Samsung Galaxy S7  камерата е по-добра за големи изображения, а също и е по-бързо зареждаща от камерата на HTC 10. Предна камера също 5МР, но тук предимството е за HTC 10, както отбелязахме по-горе.

Батериите на двата модела са сходни и са с капацитет 3000mAh, за HTC 10 e налична функцията за ефективност по време на покой. Времето за разговори с HTC 10 е 27h, а с Samsung Galaxy S7 – 22h, ако това има значение за някои потребители.

От последните новини разбрахме, че по повод  30 май(Ден за почит на военно загиналите) само в САЩ , при покупка HTC 10 потребителите получаваха подарък от около 100 долара под формата на безплатна HTC RE камера, както и други промоционални оферти.

Samsung Galaxy S7  е рекламиран още от февруари месец на 2016 година като смартфон с “винаги включен екран” , с нова охладителна система и бърза фокусираща камера.

Изводите са, че се опитваме да съревноваваме два перфектни смартфона. Дали е за предпочитане по-добрият софтуер на HTC 10 или по-добрият дисплей на Samsung Galaxy S7, зависи от гледната точка и предпочитанията на потребителите.

Сподели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *