Смартфон с 2 дисплея – ZTE Axon M

ZTE Axon M

Смартфон с 2 дисплея – ZTE Axon M

Нова ера при смартфоните може да започне от Axon M на китайската компания ZTE. Разработката е с участието на американския оператор AT&T. Идеята е новото хибридно устройство да се превърне в истински заместител на персоналните компютри и лаптопите. ZTE Axon M /с кодово име Axon Multy/ се очаква да бъде представен на 17 октомври 2017 на пресконференция в Ню Йорк.

Axon M ще представлява нетрадиционен и уникален сгъваем смартфон с двоен екран. Всъщност това са два Full HD дисплея /1920х1080 пиксела/, които създават един 6,8-инчов дисплей с резолюция 1920х2160 пиксела. Двата дисплея са свързани помежду си чрез центално разположена панта. Ако устройството е сгънато, изглежда като стандартен смартфон. В разгънат вид – се превръща в таблет. Двойният екран е изключително добър за многозадачност и ще има възможността да показва две приложения в едно и също време. Така потребителите ще могат едновременно да гледат телевизия и да следят бизнес делата си примерно.

ZTE Axon M

 

Според предположенията, ще разполага с процесор Snapdragon 820, 4GB RAM, 32GB памет за съхранение и 3120mAh батерия. Ще разполага само с една 20 МР камера, която ще може да се завърта в двете посоки.

На предварително изтеклите онлайн снимки се вижда смартфонът в полуотворен вид. С много красив дизайн, тънка рамка и форма на тефтерче. Забелязва се и наличието на 3,5 мм жак за слушалки. Предполагаемата дебелина на телефона в сгънат вид е около 10 мм и най-вероятно ще бъде достатъчно удобен както за работа, така и за забавление.

Коментира се цена от порядъка на 650 долара за САЩ. Фактът, че представянето на смартфона става в Америка, говори за очакванията на компанията за добро разпространение на модела. Остава да разберем ще бъде ли успешен новият смартфон или ще остане просто един нишов продукт.

Сподели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *