Предварителни данни за OnePlus 5

OnePlus 5

Предварителни данни за OnePlus 5

OnePlus 5 ще бъде новото устройство от успешната серия OnePlus на китайския производител. Очакванията са за сполучливи характеристики и отлично съотношение цена/параметри. Официалният анонс на смартфона ще бъде до дни. Новият OnePlus 5 ще се появи на пазара най-вероятно през лятото на тази година.

Първоначално, логично следвайки предшественика си OnePlus 3/3T, флагмана трябваше да носи името OnePlus 4. Още тогава започнаха да се носят интересни слухове, че устройството ще се нарича OnePlus 5, поради факта че в Китай се смята, че числото 4 носи лош късмет. В крайна сметка това се потвърждава и OnePlus 4 ще бъде прескочен директно на 5.

От гледна точка на техническите характеристики, смартфонът ще бъде снабден с процесор Qualcomm Snapdragon 835. С използването на този водещ процесор  OnePlus 5 ще се включи активно в класацията за най-добър смартфон за 2017. Както знаем, OnePlus конкурират съперниците си като създават еднотипни на техните продукти, но на доста по-ниска цена само няколко месеца по-късно. Оперативната памет може да бъде 8GB. Използваната операционна система – Android 7.1.1. Потребителите ще се наслаждават на едно наистина бързо устройство.

OnePlus 5

 

Теоретичните очаквания са за извит екран, хидроизолация и двойна камера. Очаква се и моделът да има керамичен корпус. Вградената памет може би ще започва от 64GB, като ще има 2 или 3 различни версии. По предварително изтеклата информация, OnePlus 5 ще има 5,5-инчов дисплей с резолюция 1440х2560 пиксела и 534ppi, защитен с Gorilla Glass 5. Основната камера ще бъде 23MP и ще снима видео в режим 2160p/30fps. За селфи камерата се очаква да бъде 16MP. Относно капацитетът на батерията, последно се коментира да бъде 3000mAh.

Интересен факт е една публикувана карикатура в китайската социална мрежа Weibo, която изобразява изпълнителния директор на OnePlus и няколко работника да работят над гигантски смартфон. С нетърпение очакваме това гигантско мистериозно устройство. Първите продажби по традиция започват в Китай. Коментират се цени в широк диапазон – от 400 до 500 долара.

OnePlus 5

Сподели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *