От iPhone 7 към iPhone X, заслужава ли си?

Apple iPhone 7 или iPhone X

От iPhone 7 към iPhone X, заслужава ли си?

Топ моделът iPhone X се очаква да се появи на пазара на 3 ноември. Най-новото от Apple е с цена, започваща от 999 долара. Заслужава ли си да се закупи iPhone X, ако вече сме собственик на iPhone 7?

Най-голямо впечатление прави дисплеят на iPhone X и това е голямото му предимство –  огромен 5,8-инчов, с OLED технология за по-ярки цветове и подобрен контраст, с резолюция 2436х1125р и 458 ppi за по-добра отчетливост. Съотношението екран/тяло е 82,9%. Всъщност, целият телефон е един красив дисплей. Премахнат е home бутонът и е заменен с виртуален такъв, който е част от екрана. За iPhone 7 добре знаем, че е с 4,7-инчов дисплей, с резолюция 1334х750р, 326 ppi, а съотношението екран/тяло е 65,6%.

Ако сравним размерите, става ясно, че iPhone X е малко по-голям и малко по-тежък от iPhone 7. Размерите на новия модел са 143,6х70,9х7,7 мм с тегло 174 грама. За iPhone 7 те са 138,3х67,1х7,1 мм и тегло 138 грама.

Apple iPhone 7 или iPhone X

И двете устройства са достататъчно здрави, прахо- и водоустойчиви /имат IP67/. Стъкленият поляризиран гръб на iPhone X е по-чувствителен, но именно той позволява безжичното зареждане на устройството.

С 25% по-силни високоговорители разполага iPhone X.

Преди обявяването на iPhone 8, iPhone 8 Plus и iPhone X, най-бързият телефон в света беше iPhone 7. И трите нови устройства работят с един и същ процесор – Bionic A11, разработка на Apple. A10 Fusion е процесорът на iPhone 7. Твърди се, че с iPhone X ще имаме минимум 25% по-добра производителност в сравнение с iPhone 7. Освен това, Bionic A11 захранва и системата за лицево разпознаване, която отключва телефона. Това е благодарение на невронния двигател, който прави милиарди операции в секунда за изучаване и разпознаване на лицето.

Apple iPhone 7

Батерията на iPhone X  е с по-голям капацитет  /2716 mAh/, отколкото на iPhone 7 /1960 mAh/. Освен това, iPhone X има безжично зареждане, за разлика от iPhone 7.

Друго предимство на iPhone X е задната му двойна 12МР камера за обратно виждане с широкоъгълен обектив, телеобектив и двойно оптично увеличение.

Повече памет предлага отново iPhone X. Но и цената му е почти два пъти по-висока. Независимо от цената, според изследванията, 21% от почитателите на Apple биха си купили новия iPhone X.

Сподели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *