Новият флагман LG G6

LG G6

Новият флагман LG G6

Новият флагман телефон от LG – G6 е обявен за пускане много скоро. Той ще бъде един от първите модели, излезли през 2017. Ще струва около 500 – 600$. Стартирането на G6 е подготвено за 26 февруари, а пресконференцията ще се проведе по време на MWC 2017 /27 февруари – 2 март/. На изпратените покани не е написано точно кой е моделът, но те са ориентирани във формат 18:9, както е и екранът на G6. За покупки ще бъде наличен на 7 април по света, а още на 9 март за Южна Корея.

G6 ще предложи модернизирани аудио умения, ще бъдат включени и Google Assistant или Amazon Alexa. Няма да има модулни характеристики, за разлика от предшественика си G5. Размерите на устройството ще са 148.8×72.3×8.3 мм. G6 ще има сменяема батерия с очакване за включване на безжично зареждане, двойна леща за основната камера, скенер за пръстови отпечатъци, жак за слушалки, USB-C порт. Ще бъде снабден с нов Quad DAC /дигитален аналогов преобразувател/, който няма да допуска загуби на акустична информация и ще предложи по-балансиран звук. Операционната система е ясно, че ще бъде Android 7 v7.0 Nougat.

LG G6

 

Други твърдения за устройството са: 5,7 – инчов Quad HD дисплей с резолюция 1440×2880р, минимални декоративни рамки около екрана и скосени ръбове; удобен за разделяне на приложенията, със съотношение екран спрямо тяло – 90%. Противоречиви са други слухове за стремежа за направата на OLED дисплеи на бъдещите LG-смартфони, макар че от компанията произвеждат вече телевизори с OLED дисплеи. Очакванията са за луксозно закалено стъклено или метално/алуминиево/ тяло. На предварителните снимки на гърба на смартфона се вижда употребата на полиран метал.

Процесорът ще е достатъчно мощният Snapdragon 821. Минимумът оперативна памет се очаква да бъде 4GB, дори се споменават и 6GB RAM; вградената памет – 64/128GB, със слот за micro SD карта.

LG G6 ще бъде лъскав и стилен водоустойчив модел със сертификат IP67. Ще бъде водоустойчив до 1 метър дълбочина и до 30 минути.
Основната двойна/16MP+16MP/ камера ще има лазерен автофокус, LED светкавица , OIS/3-ос/, а под нея ще се намира датчикът за пръстови отпечатъци. За предната камера се очертават 12МP.

Интересното е, че като търговски марки са запазени наскоро редица имена от LG – G6 Compact, G6 Lite, G6 Hybrid, G6 Prix, G6 Forte, G6 Fit, G6 Yong и G6 Sence. Малка е вероятно всички те да се използват за реални версии на смартфона, макар че потребителите вече очакват новите му модификации.

Сподели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *