Кратко сравнение – HTC U Ultra и HTC U Play

HTC U Ultra и HTC U Play

Кратко сравнение – HTC U Ultra и HTC U Play

В началото на годината бяха анонсирани новите смартфони на HTC от серията U – HTC U Ultra и HTC U Play. Днес те вече са и на нашия пазар на цени за свободни от договори покупки около 1300лв-1400лв за HTC U Ultra /64GB/ и 800-900лв за HTC U play /32GB/. И двете устройства са налични в четири цвята – черен, бял, розов и син.

Относно дизайна и външния вид, и двата смартфона са изработени с метална рамка и със стъклена повърхност на задния панел по технологията Liquid Surface. Наличен е скенер за пръстови отпечатъци под самия дисплей, вграден в Home бутона, а бутоните за сила на звука и мощност са отдясно. Липсва 3.5мм жак за слушалки, заменен с порт USB-C.
Дисплеят на HTC U Ultra е 5.7-инчов с резолюция 1440х2560 пиксела. Над стандартния дисплей се намира и втори /допълнителен/ 2-инчов дисплей. На него се показват съобщенията и съветите от Sense Companion, удобен е и за поставяне на най-използваните контакти и приложения.

HTC U Ultra и HTC U Play

 

При HTC U Play дисплеят е 5.2-инчов с резолюция 1080х1920 пиксела и няма втори дисплей.

HTC U Ultra

 

И двата смартфона поддържат новата функция на HTC – Sense Companion. Този изкуствен интелект представлява личен асистент, който дава съвети и напомня за събития, срещи и позволява гласово управление.

Ако сравним процесорите на устройствата, се установява, че HTC U Ultra работи с Snapdragon 821. Той е с по-висока производителност от Helio P10 на HTC U Play. HTC U Ultra има 4GB оперативна памет и 64GB вградена памет /за другата версия на този модел тя е 128GB/. Батерията е с капацитет 3000mAh.

HTC U Play се предлага в две версии с различна RAM – 3GB/ и съответно 32GB вградена памет/ или 4GB /и 64GB вградена/. Капацитетът на батерията е 2500mAh.

HTC U Play

 

Моделите се различават и по използваните операционни системи. HTC U Ultra работи с Andriod 7. 0 Nougat, а HTC U Play – с Android 6. 0 Marshmallow.

Кратък поглед върху камерите на двата смартфона показва 12MP основна камера /с лазерен автофокус/ за HTC U Ultra и 16MP за HTC U Play. Предните камери и при двете устройства са 16MP – чудесни за селфита. При HTC U Ultra и двете камери са с технологията Ultra Pixel.

Сподели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *