Кои ще са най-добрите камерафони на 2018?

Камерафони 2018

Кои ще са най-добрите камерафони на 2018?

За любителите на перфектните фотографии ще погледнем за най-добрите камерафони, които дебютираха вече и които предстои да стартират през 2018 – телефоните с топ характеристики и функции като на професионален фотоапарат.

До момента Apple iPhone X и Google Pixel 2 XL  успяха да се наложат като любими камерафони. Предимство имаше iPhone X въз основа на своето 2х оптично увеличение, стабилизацията на образа на двата вида обективи и подобреният портретен режим с възможност за добавяне на светлинни ефекти. От своя страна Pixel 2 XL включи изчислителната фотография за постигане на първокласни фотографски ефекти и все още е наричан „телефонът с най-добра камера“.

Но появата на Samsung Galaxy S9 и  Sony Xperia XZ2 на пазара на мобилни телефони висок клас вече променят нещата. И при двата модела е наблегнато на подобренията на камерите. Камерата на Galaxy S9 включва променлива бленда, която се променя в зависимост от настройката на снимката и режима на видеоклип със супер бавно движение. Добрата работа при слаба светлина е благодарение на функцията Super Low Light mode. Двойната апретура (F1.5 – F2.4) е подобна на човешко око и автоматично дава повече светлина в тъмното и по-малко светлина, когато е прекалено светло.

Samsung Galaxy S9

 

От Sony със своята усъвършенствана Motion Eye камера на Xperia XZ2 дават възможност да се заснемат вече видеозаписи в пълен 4K HDR. Въведеното през миналата година супер забавено заснемане на кадри със скорост от 960 кадъра в секунда в HD или Full HD е допълнено и със стандартен забавен каданс от 120 fps. Превключването между режимите води до създаване на ефектни видеоклипове с много детайлност и  по-рязко качество на изображението.

От Samsung също предлагат опцията за заснемане на видеоклипове в забавено движение при 960 кадъра в секунда, но качеството при Xperia XZ2 е по-добро. Samsung S9 може да заснеме кадри и в забавено движение при 920 кадъра в секунда. Смартфонът е снабден и със страхотната, забавна функция за 3D емотикони. Друга екстра е възможността за добавяне на фонова музика, както и създаването, редактирането и споделянето на GIF файлове с едно обикновено докосване.

Sony Xperia XZ2

 

Да не забравяме, че много от компаниите все още не са представили своите смартфони  за 2018.

От Nokia 9 можем да очакваме много добри 12MP+13MP двойни задни камери.

С Galaxy Note 9 на Samsung също ще има подобрения на двойната камера.

Huawei P20 Pro ще бъде най-новият флагмански смартфон на китайската компания и ще изненада с камера до 40МР. Устройството ще има три лещи на задната камера и способност за 5х хибридно увеличение.

Google Pixel 3 също ще има подобрена производителност на камерата, но все още няма данни какви ще са актуализациите.

OnePlus 6 ще разполага с камера с двойна леща с Exmor-RS CMOS сензор.

Apple усилено работят върху три нови смартфона за тази година, така че топ-камерафонът на 2018 може би още не е дебютирал.

Сподели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *