Какво да очакваме през настоящата година от Apple? – iPhone 8 и iPhone 8 Plus

Apple iPhone 8 concept

Какво да очакваме през настоящата година от Apple? – iPhone 8 и iPhone 8 Plus

През 2017 се навършват 10 години от създаването на iPhone /29 юни 2007/. Именно през тази година от Apple планират пускането на iPhone 8 и iPhone 8 Plus. Те ще бъдат с големи подобрения. По-тънки устройства, които консумират по-малко енергия, по-добър дисплей с висока степен на контраст и реалистични цветове.

Основната промяна ще бъде в процесора. Очаква се и двата модела да бъдат с обновлени процесори и е много вероятно да бъдат използвани новоразработените Apple 11 /А11/. За ROM се предполага, че ще е не по-малко от 32GB и до максимум 128GB или 256GB, в зависимост от версията – базова или разширена.

Относно дизайна на iPhone 8, слуховете са за стъклено тяло /с патентован стъклен корпус от 2016/, но се споменава и за керамичен вариант. Очаква се 5-инчов дисплей OLED/гъвкав пластмасов/ извит ”edge to edge”, с интегриран сензор Touch ID за пръстови отпечатъци и предна камера, изградени  директно в дисплея. Това е така, защото ще бъдат премахнати горните и долни декоративни рамки и няма да има Home бутон. Тънката рамка около стъкленото тяло ще бъде от неръждаема стомана или от алуминий.

Основната камера най-вероятно ще е двойна 12MP, а селфи камерата – 7MP.

Apple iPhone 8

 

Сред нововъведенията са и въвеждане на функция за безжично зареждане, както и биометрични скенери  – за разпознаване на ирис, лице, жест.

Три варианта на iPhone 8 се коментират  – с OLED екран за премиум модела /слухът е за 5-инчов дисплей/, както и стандартните 4,7- и 5,5-инчови с традиционните LCD екрани. Цената на premium модела може да бъде над 1000$.

Счита се, че iPhone 8 е много вероятно име за модела, но може да се казва и iPhone 7S.

Очаква се да бъде представен през есента на 2017 с предполагаемата дата 6 септември, а дотогава ще са ясни и други спецификации на устройството.

Относно iPhone 8 Plus, който може да бъде наречен и iPhone 7s Plus, се коментират две версии на устройството – с OLED и с LCD екран. Очаква се увеличен размер на екрана за OLED модела от 5,5- на 5,8-инча, а също така и да бъде сгъваем. Изработката ще бъде по патентованата технология на Apple за екран, който може да се сгъва на две. За паметта се счита, че ще бъде 3GB или 4GB.

И двете нови устройствата ще бъдат устойчиви на дъжд, пръски и на кратко потапяне във вода. Ще притежават сертификат IP68.

Сподели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *