Големи нововъведения в Samsung Galaxy S8

Samsung galaxy s8

Големи нововъведения в Samsung Galaxy S8

Това ли ще бъде смартфонът на бъдещето? Samsung Galaxy S8 изглежда страхотно, видян още преди неговото официално представяне. Както бе заявил в интервю за Ройтерс, Koh Dong-Jin от Samsung Electronics, Galaxy S8 не беше представен на предстоящия световен мобилен конгрес в Барселона. Причината е ангажимента на компанията за абсолютна безопасност на устройството и за възвръщане на доверието на потребителите. Предположенията са за един изключителен смартфон, представен по правилния начин и с много подобрения.

Техническите характеристики ще бъдат на топ ниво. Това, което се коментира до момента, са възможности за визуално търсене с камерата; сензор за пръстови отпечатъци /тук се очаква да дублира Note7/, разположен до основната камера;  скенер за ириси – интегриран ирис скенер, явяващ се допълнителна биометрична мярка – отключване на телефона с поглед в него.

Други известни факти за модела са използването на супер мощния Qualcomm Snapdragon 835 чип, 4К 5,8-инчов дисплей, вграден проектор, по-добра камера.

Очаква се и радикална промяна – гъвкав панел по нова технология и премахване на традиционния жак за слушалки, който ще бъде заменен с USB-C порт.

Твърди се, че 5,8-инчовият дисплей на основния модел ще заема около 83 % от лицевата част на устройството и ще бъде двустранно извит.

Предполага се и 4GB RAM, на места се споменава дори и за шеметната 6GB памет, както и 64GB за файлове с възможност за увеличение с помощта на микро SD карта.

Батерията ще бъде с капацитет 3000mAh. Бързозареждаща се.

Актуализациите на камерата още не са точно известни. Очаква се резолюцията на основната камера да бъде 12МР, бленда f/1.7. Говори се и за добавяне на втора леща, която ще помогне за добро управление на условията на осветеност. Ще има възможност за превключване между широки и стандартни снимачни ъгли, както и комбиниране на черно-бели и цветни изображения.

Samsung galaxy s8

 

Коментира се 8MP сензор за селфи камерата.

Други плюсове на устройството ще бъдат:

  • Интернет връзка с голяма скорост /скорост на сваляне – 1Gbps/.
  • Специална връзка, осъществявана чрез докинг станция.
  • Отчитане силата на натиск върху долната част на дисплея.
  • Виртуален асистент Bixbi, който ще се задейства чрез бутон за обработка на по-сложни заявки.

За официално представяне /презентация/ на Galaxy S8 се спряга датата 29 март 2017, а на 21 април 2017 ще бъде достъпен за покупка в магазините.

Samsung Galaxy S8 попада във високата ценова група с цена от 799 евро.

Цветово разнообразие на модела също ще има – черно, бяло, златно, сребърно, розово златно.

Сподели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *